Морганит – всичко за този красив скъпоценен камък

морганит

Според вярванията на алтернативната медицина, морганитът е скъпоценен камък, отговорен за облекчаване на вътрешното безпокойство, стрес и нервност. Предполага се също, че защитава имунната система и подпомага борбата с проблемите, свързани с кръвоносната система. 

Външен вид и произход

Как изглежда и какъв е неговият произход? 

Той е много популярен скъпоценен камък от групата на берилите (семейство Берилий), която включва още изумруд и аквамарин.  Той е безцветен минерал по природа и дължи деликатните си цветове на елементи като манган и желязо. Най-често има светло розов нюанс, който се дължи на наличието на манган като примес, по-рядко виолетов или оранжев блясък. Понякога, поради добавянето на желязо, има повече цвят на сьомга. Интензивно оцветените камъни се срещат много рядко.

Морганитът се характеризира с ясен дихроизъм – в зависимост от ъгъла на гледане може да бъде розов или прозрачен. Двуцветните камъни – комбинация от Морганит и Аквамарин са доста редки. находки

Минералът е открит в началото на 20 век, близо до Сан Диего, Калифорния. Той е кръстен на банкера, който финансово подпомага изкуствата и науката – Джон Пиърпонт Морган. Той е банкер, финансист и е колекционирал скъпоценни камъни. 

Свойства

Морганитът е камък, отговорен за нашата духовна защита, както и за сигурността и емоционалния баланс. Неговият деликатен цвят нежно въздейства върху най-фините области на нашия духовен и емоционален живот. На първо място, той ни предпазва от лошо влияние или недобри намерения на другите, както и от нещастни или нещастни събития. С вътрешна защита ставаме по-уверени в себе си, смели и устойчиви на несгоди. Вече не се страхуваме да поемаме рискове, когато реализираме смели идеи. 

Носейки бижута с Морганит, ние все по-често попадаме в благоприятни ситуации и сред приятелски настроени хора, което ни дава възможност за духовно и интелектуално развитие. Способни сме да виждаме красотата в неща и хора, които преди това не сме забелязвали, но също така сме по-склонни да помогнем на най-нуждаещите се. Такава безкористна помощ ни се връща многократно – привличайки точните хора и положителни ситуации.

Вярата в силата на камъка кара притежателя му да се чувства по-смел, силен и самоуверен и по този начин не се страхува от нови предизвикателства и поемане на рискове. Носенето на бижута от морганит ви помага да виждате красотата в хората и нещата, и ви развива духовно и емоционално. Това води до факта, че сме по-склонни да помагаме на другите и тази помощ се връща под формата на добри хора и положителни събития.


Според нетрадиционната медицина:


• Подпомага и защитава имунната система (устойчивост на заболявания).
• Облекчава вътрешно безпокойство, стрес, нервност.
• Облекчава всички заболявания, свързани със сърцето, кръвоносната система и кръвообращението.
• Улеснява достигането до състояние на медитация, премахвайки надпреварата на мислите.

Красивият цвят и ценните свойства правят този минерал асоцииран с любов и романтика. Изберете украсени с него бижута и те със сигурност ще бъдат перфектен подарък за любима жена. Годежните пръстени изглеждат особено сияйно и невероятно. Този розов красив минерал също е много подходящ за бижута за подарък по случай празника на любовта – Свети Валентин, също за рожден ден или годишнина от сватбата, например като украшение на обеци, пръстен или колие. 

Дори и без повод, всяка обичана дама заслужава внимание и подаръци.

Бледо розов морганит се съчетава прекрасно с бяло и розово злато – тогава изглежда изключително женствено, красиво и романтично. Разбира се, може да се комбинира и с други скъпоценни камъни, за предпочитане с бял диамант, който ще подчертае меките му тонове. Струва си да се знае за този минерал, че колкото е по-голям, толкова по-интензивен е цветът му, поради което пръстените с по-големи камъни изглеждат особено луксозни и скъпи.

Морганитът е скъпоценен камък, който може лесно да се обработва и полира. Поради своите физически свойства, той също така позволява производството на сравнително големи скъпоценни камъни за бижута, което може да бъде особено трудно (дори невъзможно) при някои други. Изглежда красиво, особено под формата на нежни, женствени пръстени и интензивно блещукащи в светлината обеци. Изборът на камък за бижута не е лесна задача, но няма да сбъркате ако се спрете и изберете морганит.

Красив, сияен, впечатляващ.

Грижи и предпазни мерки

Морганитът трябва да се мие под течаща вода. Препоръчително е да се предпазва от продължително излагане на слънчева светлина и висока температура.

Избирайте бижутата с чувство и сърце!

Разгледайте бижутата от полускъпоценни камъни и кристали, които предлага онлайн магазин Фешън Кактус.

Ако статията ви е харесала, ще се радваме да я споделите с вашите приятели във Фейсбук и Инстаграм.

За още интересни и интересни предложения, прегледайте и другите статии в блога на Фешън Кактус.

Посетете и нашия YouTube канал.

Вашият коментар

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.