10 лесни начина за почистване на вашите лечебни кристали и скъпоценни камъни

10 лесни начина за почистване на вашите лечебни кристали и скъпоценни камъни

Кристалите премахват негативността от живота ни чрез невидими магически енергии. Те са дар от утробата на Майката Земя. Тъй като много кристали пречистват заобикалящата ги среда чрез абсорбиране на отрицателна енергия, важно е да ги поддържате чисти.

Редовното почистване на вашите кристали не само премахва отрицателната енергия, но и настройва техните лечебни сили. Прочетете повече за лечебната сила на кристалите в нашето ръководство за начинаещи.

10 гениални и лесни начина за почистване на вашите лечебни кристали

Ако носите или използвате кристали често, трябва да се научите да ги почиствате. Кристалите абсорбират токсични вибрации както от хората, така и от околната среда, така че никога не знаете какъв вид енергия може да витае около нов кристал. За щастие, можете да организирате церемония за пречистване на кристали в миг на око, като използвате обикновени домакински предмети!

Почистете своя лечебен кристал днес с едно от следните хитри домашни средства-

1.      Пеещи купи

Известни със своите красиви тонове и почистващи способности, кристалните пеещи купи са чудесен избор както за новобранци, така и за ветерани. Просто поставете кристала си в пеещата купа и започнете да свирите. Докато вибрациите се почистват и сливат с енергията на кристала, музиката, която изпълва стаята, също ще пречисти пространството. Използвайте тази йога тибетска пееща купа , за да програмирате, настройвате и зареждате своя лечебен кристал.

2. Кафяв ориз

Поставянето на вашия кристал в купа със сух, неварен кафяв ориз също ще го почисти. Не забравяйте да държите кристала си върху ориза в купата. Оставете кристала за четири часа или цяла нощ. НЕ ЯЖТЕ ОРИЗА СЛЕД ТОВА!

3. Слънчева светлина

Ако бъдещето ви очаква ясно небе, оставете вашите кристали на слънчево място за около четири часа. Не забравяйте да ги поставите там, където деца, домашни любимци или други животни няма да ги намерят. Избягвайте обаче да оставяте тъмните кристали на пряка слънчева светлина, тъй като цветовете им могат да избледнеят с времето.

4. Лунна светлина

В ясни нощи близо до пълнолуние оставете вашите кристали на перваза на прозореца до сутринта. Кристалите, които са склонни да избледняват на пряка слънчева светлина, ще се възползват от нежното влияние на луната, което се счита за благотворно и пречистващо. Този метод не само ще почисти вашите кристали, но и ще ги напълни с нежна, състрадателна енергия.

5. Солена вода

Докато някои предпочитат да държат кристалите под течаща вода, други ги накисват в мек разтвор на солена вода за по-дълбоко почистване. Ако използвате солена вода, уверете се, че вашите скъпоценни камъни не са потопени за повече от седем часа наведнъж и че не са чувствителни към солена вода (хипотонични). 

6.      Концентрат от черен обсидиан

Един от най-бързите и най-ефективни начини за почистване на лечебни кристали е да си направите концентрат от черен обсидиан „направи си сам“. Просто поставете парче обсидиан в спрей бутилка и я напълнете с вода. Оставете буркана отворен на слънчево място за четири часа, за да заредите напълно разтвора. Използвайте, ако е необходимо, за да почистите вашите лечебни кристали или вашата стая.

7.      Рейки

За да почистите вашите кристали с рейки, просто ги задръжте между двете длани и си представете, че камъкът се изпълва с чиста светлина. Рейки почистващи кристали, като този набор от палмови кристали за активиране на седемте чакри , също ще ви помогнат да пречистите и програмирате вашите кристали.

8. Тамян

Това е чудесен начин да почистите вашите кристали и едновременно с това да се насладите на терапевтичните ефекти на ароматерапията. Изгарянето на тамян или бял градински чай ще изчисти вашите кристали от негативна енергия, като същевременно ще изпълни стаята с релаксиращ аромат. Оставете дима напълно да обгърне кристалите за най-добри резултати. 

9. Геод

Кристална дуза или пещера с аметист геод е ефективен начин за почистване на всеки кристал. Оставянето на вашия лечебен кристал в геод или кристална пещера за 1-2 дни нулира силите му и го почиства от негативна енергия. Използването на пръчка от аметистов кварцов кристал е друг мощен начин за почистване и програмиране на всеки кристал

10. Физически контакт

Според историята и фолклора на индианците почистването на кристал за ежедневна употреба не изисква нищо повече от триене между дланите ви, след като сте ги използвали церемониално.

Заключение

Почистването на вашите кристали не само ги предпазва от отрицателна енергия, но също така засилва техните естествени лечебни сили. Кристалите са живи същества, които изискват редовна грижа и внимание. Ако искате да извлечете максимума от вашите кристали, опитайте нов почистващ ритуал днес!

Ако статията „10 лесни начина за почистване на вашите лечебни кристали и скъпоценни камъни“ ви е харесала, ще се радваме да я споделите с вашите приятели във Фейсбук и Инстаграм.

За още интересни и интересни предложения, прегледайте и другите статии в блога на Фешън Кактус.

Посетете и нашия YouTube канал.

Вашият коментар

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.