Съвети за изчистване на енергията във вашия дом и повишаване на вибрациите му

съвети за изчистване на енергията на вашия дом и повишаване на вибрациите му

Вашият дом трябва да е мястото, където се чувствате най-удобно, щастливо и безопасно, въпреки че не винаги е така. Но има страхотни начини да постигнете тази цел чрез изчистване на негативната енергия и повишаване на вибрациите на вашето свещено пространство, за да го направите по-позитивно и успокояващо място за живеене, работа, забавление и прекарване на времето.

Веднага след като изчистите негативната енергия от дома си и освободите място за нови положителни вибрации, това ще превърне ежедневието ви в спокоен оазис на комфорт и щастие. 

Няколко лесно съвети за изчистване на енергията във вашия дом и повишаване на вибрациите му са доказано ефективни и ще ви помогнат да промените фокуса, мислите и обкръжението си в среда с висока вибрация, в която ще се чувствате най-доволни и щастливи.

Какво е енергия? 

Първо, нека се потопим дълбоко в понятието енергия. Всичко във Вселената е направено от частици, които вибрират в постоянно движение и създават специфична енергия, известна като вибрационно поле. По отношение на живите, дишащи същества, това поле е физическо, а също и духовно и определя как възприемаме света около нас и как другите ни възприемат в света.

Какво е вибрация?

На дълбоко ниво положителните високи вибрации зареждат чувствата на любов, благодарност и щастие. Когато някой има положителни и високи вибрации, лъчезарен блясък на мир и комфорт се възприемат от околните, дори и да не го виждат. Повишавайки тези вибрации в дома си, вие ще създадете положителна среда, способна да насърчи цялото това щастие и любовни енергии.

Защо трябва да почистваме енергията на дома си?

Почиствайки енергията на нашия дом, ние автоматично повишаваме вибрациите в пространството; следователно ще започнете да се чувствате по-спокойни, без стрес, по-щастливи и по-спокойни във вашето жизнено пространство; когато приложите това към вашата среда, това незабавно ще изчисти собствената ви енергия и ще повиши настроението ви.

Страхотни съвети за енергийно почистване на дома ви

Съставихме практическо ръководство за неща, които ефективно ще почистят енергията на вашия дом и незабавно ще повишат вибрациите на вашето пространство, позволявайки на положителната енергия и чувства да заменят старото усещане за ниска вибрация.

Билки. Прикадeте дома си, като изгорите някои почистващи билки като градински чай, пало санто или кедър; това ще премахне всяка отрицателна енергия, която може да е заседнала в дома ви. Можете редовно да горите тамян, за да поддържате чиста енергия и да насърчавате мирна среда.

Разтребете. Направете място за нови неща в живота си и ново начало, като разчистите нещата; премахнете нещата, които държите у дома и които вече не са ви полезни. Това незабавно ще направи пространството ви да се почувства по-организирано и чисто, като ще ви даде усещане за лекота и ще намали нивата ви на стрес с простия факт, че имате по-ясен изглед към дома си, което също може да помогне за подобряване на фокуса ви и промяна на начина, по който виждате нещата в твоя живот.

Отворете прозорец и оставете светлината и въздуха да влязат. Пускането на чист въздух и естествена светлина в дома ви незабавно ще ви накара да се почувствате по-енергични и обновени, дори и да не живеете на място, където сте заобиколени от природата. Простият факт да отворите прозорците и завесите си първото нещо сутрин (стига времето да позволява, разбира се) ще ви даде положително и щастливо усещане.

Ароматизирани свещи. Вземете няколко ароматизирани свещи с любимите си миризми и ги запалете за няколко часа през нощта или през целия ден. Поставете ги на местата, където прекарвате повечето време. Това ще ви даде приятно и успокояващо усещане, което ще насърчи релаксацията. Заложете на успокояващи миризми като лавандула, ванилия или лимонена трева. Ако сте алергични към аромати, просто поставянето на свещи без аромат в дома ще ви накара да се почувствате по-спокойни.

Поставете предмети, представляващи 5-те елемента. Постигнете хармоничен, балансиран дом, като поставите представителни елементи на всичките пет елемента на природата. Фън шуй включва вода, огън, земя, метал и дърво в домашния декор чрез неща като воден фонтан, горящ тамян за огън, метална статуя, няколко дървени рафтове с естествени растения за земята. Това са прости начини да прегърнете природата у дома за успокояваща атмосфера.

Естествени растения и цветя. Имайте зеленина и цветни цветя като саксийни стайни растения, разположете ги около дома, където могат да получат малко слънце и чист въздух и да се насладят на красивата гледка и аромата, донесени от природата, ще забележите как почти веднага вибрацията на вашия дом ще се повиши . Ще се почувствате пълни с живот и радост. Това не само ще почисти енергията на вашия дом, но също така ще повдигне настроението ви и ще повиши настроението ви.

Повишаване на вибрациите у дома

След като негативната енергия е изчистена от дома ви, е време да започнете да повишавате вибрациите със следните лесни съвети.

Слушайте музика. Слушането на оптимистични песни, които успокояват ума и насърчават релаксацията, като свиренето на успокояващ плейлист на пиано, или слушането на песни, които ви канят да имате положително мислене, може да помогне за повишаване на вибрациите в дома ви.

Добавете лампи от хималайска сол. Поставете лампа от хималайска сол във вашата спалня, офис пространство или всекидневна. Солта в тези лампи ще пречисти въздуха и ще абсорбира всички негативни вибрации, които може да се крият около дома ви, за да поддържа енергията винаги в най-добрия си вид. И на всичкото отгоре изглежда страхотно като част от домашен декор.

Дифузни етерични масла. Подобно на ароматизираните свещи, дифузните етерични масла насърчават релаксацията и спомагат за постигането на успокояващ, спокоен дом, където можете да се чувствате сигурни, комфортни и спокойни.

Кварцови кристали. Добре известно е, че кварцовите кристали и естествени камъни имат лечебна и енергийно изчистваща сила и осигуряват защита, като в същото време насърчават силни вибрации. Можете да поставите няколко кварцови кристала в специално място в стая или на рафт, за да ги изложите красиво. Изберете някои други с блестящи цветове, за да създадете положителна среда около вас.

Използвайте пееща купа.  В будистката традиция монасите са свирили на тибетски купи, като са ги карали да пеят от векове, тъй като тези инструменти имат невероятни лечебни ползи и свойства. Пеещите купи са изработени от метал, а малка дървена пръчка се използва за създаване на много високи вибрационни звуци, които помагат да се създаде положителна среда у дома.

Боядисайте стените си с успокояващи цветове. Изберете положителна светлина и ободряващи цветове за вашите стени, заложете на меки тонове, които предизвикват положително състояние на ума, и избягвайте тъмни или агресивни цветове, които могат да променят настроението ви и да намалят вибрациите ви.

Почистете енергията си и повишете собствените си вибрации

След като атмосферата в дома ви е свободна от негативна енергия и има силни вибрации, добра идея е да направите същото и за себе си, за да бъдете в съответствие с новата фантастична енергия, влята във вашия дом.

Създайте лично пространство за релакс. Определете конкретно пространство у дома и го превърнете във вашето лично убежище, където можете да имате стая за медитация , място за йога практика или просто спокойна зона за четене, където се чувствате сигурни и където можете да избягате от стресиращите ежедневни ситуации.

Практикувайте медитация. Практикуването на медитация може да ви помогне да изчистите всички негативни мисли от ума си. Опитайте различни стилове, докато намерите този, който работи за вас и се придържайте към рутинна медитация, практикувайте я възможно най-често и скоро ще постигнете спокойно и балансирано състояние на ума, което ще ви позволи да бъдете по-спокойни.

Практикувайте йога. Йога е отлична за увеличаване на силата и гъвкавостта на тялото ви, а също така е чудесна за успокояване на ума ви. Практикувайте внимателност заедно с вашата йога рутина ; тази практика се състои в това да осъзнавате повече света, себе си и другите около вас. Практикуването на йога и вниманието може да ви помогне да имате нова, по-позитивна и благодарна перспектива за света и да повиши вибрациите ви.

Яжте храни с висока вибрация. Изберете здравословна диета, съдържаща органични плодове и зеленчуци; тези храни ще изчистят енергията ви от храни с ниска вибрация като процеси, пържени храни и месо. Избягвайте ги колкото е възможно повече, за да помогнете на вашите вибрации да останат високи.

Практикувайте благодарност в ежедневието си. Да бъдеш благодарен дори за най-малките неща в живота е един от най-ефективните начини да повишиш вибрациите си и да събереш положителна енергия. Това също е чудесен начин да промените начина си на мислене и гледна точка в живота, насърчавайки да виждате всички неща положително. Започнете дневник и напишете пет неща, за които сте благодарни в края на всеки ден; това ще ви помогне да създадете навика да практикувате благодарност.

Правете нещата с любов. Когато започнете да правите всичко с любов и с положително намерение, това ще се отрази на всички около вас; ще започнете да разпространявате това отношение към другите, което ще помогне да се повишат вибрациите и на другите.

Намалете приема на алкохол. Започнете с намаляване на количеството алкохол, което пиете, бира от време на време или чаша вино е добре, но като цяло се съсредоточете върху пиенето на повече билкови детоксикиращи настойки, пресни сокове и намаляване на токсините в диетата ви.

Добавете повече природа към заобикалящата ви среда. Независимо дали внасяте повече естествени зеленчуци и растения в дома си или се опитвате да излизате по-често навън, обграждате се с природата, това просто действие ще повиши настроението ви и ще ви накара да се почувствате по-щастливи. Ако правите това редовно, ще започнете да забелязвате, че нивата на стрес ще намалеят и ще имате по-силна имунна система.

Чрез почистване на енергията на вашия дом и внасяне на положителни и по-високи вибрации в живота ви, вие ще видите как собствената ви енергия и начин на мислене ще се променят само с няколко прости действия, които могат да подобрят околната среда във вашия дом; ще се почувствате по-пълноценни и по-щастливи, тъй като вашите вибрации нарастват все повече и повече с времето.

Ако статията ви е харесала, ще се радваме да я споделите с вашите приятели във Фейсбук и Инстаграм.

За още интересни и интересни предложения, прегледайте и другите статии в блога на Фешън Кактус.

Посетете и нашия YouTube канал.

Вашият коментар

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.