Силата на кристалите

Силата на кристалите

Силата на кристалите е доказана в годините.

Пречистване и концентриране на силата на кристалите

Как да почистите лечебните кристали? Как да презаредите кристалите си с енергия? Как трябва да се съхраняват кристалите? Какво е значението на карнеола за изчистването на кристалите? Полускъпоценните камъни и кристали запазват енергийния заряд на всеки човек, който влиза в контакт с тях и поглъщат всички еманации от заобикалящата ги среда, така че трябва да бъдат пречистени, особено когато търсите магическата или лечебната им сила. Въпреки че някои кристали, като кварц и карнеол, се самопочистват, разумно е да пречиствате и презареждате силата на кристала след всяка употреба. Методът за изпълнение на тези стъпки зависи от вида на камъка.

Например, по-меките и крехки кристали могат да бъдат повредени ако решим да ги мием с вода, така че най-добре се почистват със „сухи“ съставки като кафяв ориз или слънчева светлина. На свой ред други камъни се почистват, като се поставят под поток от течаща вода или в морето.

Кристалите работят най-ефективно, когато енергията им е впрегната и правилно насочена. Важно е кристалите да бъдат пречистени.

Тъй като кристалите абсорбират енергия и отрицателни вибрации, като магическо и лечебно средство, те трябва да бъдат почиствани преди и веднага след употреба. Също така си струва да се грижите за тях за да бъдете сигурни, че мощността им е на оптимално ниво. Изберете метода, подходящ за кристала, който искате да използвате – например меки или наслоени камъни не трябва да се поставят под струята вода, Така например селенитът може да се разтвори във водата.

Поток от вода

За да пречистите кристала по този начин, просто го дръжте под отворения кран, налейте вода от бутилка или го потопете, за да отмиете негативната енергия. Можете също да го потопите в морето или в купа, в която да добавите шепа морска или каменна сол. Избършете го внимателно след това и го оставете на слънце, за да възвърне енергията си.

Почистване с ориз или сол

Поставете кристала си в съд със сол или кафяв ориз и го оставете там за една нощ, за да се абсорбира негативната му енергия. След това почистете добре камъка от сол и се уверете, че в кухините и пукнатините не са останали частици, тъй като те могат да абсорбират вода и да повредят кристала в бъдеще. Солта не трябва да се използва, ако кристалът е крехък или е съставен от слоеве. Оставете кристала на слънце, за да възвърне енергията си.

Размазване

Салвия, бизон или тамян са отлични за кадене и премахват негативната енергия много бързо. Запалете тамян и кади кристала, ако е голям екземпляр, но ако камъкът е малък, всичко, което трябва да направите, е да го държите в дима в ръката си. Перото също традиционно се използва като ветрило, но това не е от съществено значение.

Визуализация на светлината

Дръжте кристала в ръцете си и си представете падащ поток от ярка бяла светлина, която покрива кристала и абсорбира всичко негативно и възстановява непрекъснатата чиста енергия още веднъж. Ако ви е трудно да визуализирате, можете да използвате свещ.

Кристали като лекарства

Редица камъни и кристали може да ползвате като „лекарство“ в зависимост от търсения ефект.

Можете да нанесете лекарството директно върху кристала, внимателно, с пръст или да добавите няколко капки етерично масло към чиста изворна вода, да го излеете в бутилка с пулверизатор и внимателно да напръскате върху камъка.


Презареждане на вашата кристална енергия

За да презаредите силата на кристала, можете да го поставите върху голям кварц или карнеол. Най-добрата енергийна среда е слънчевата светлина. Червените и жълтите камъни реагират особено добре на слънцето, докато белите и бледите реагират на луната. Но всички камъни и кристали имат полза от това да бъдат оставени на слънце, а белите камъни също могат да бъдат оставени за една нощ на лунна светлина.

Внимавайте, ако оставяте кристали на прозореца, за да го заредите. Кристалите концентрират слънчевата светлина, което създава опасност от пожар, освен това деликатните камъни бързо губят цвета си, когато са изложени на интензивна слънчева светлина.

Някои кафяви кристали, като опушен кварц, реагират много добре на поставяне на земята или дори в земята за кратко време. Ако заравяте кристала, не забравяйте да маркирате добре мястото, където го оставяте.

Фокусиране на силата на вашия кристал

След като вашия кристал е пречистен и зареден, седнете в мълчание с него в ръцете си за няколко минути, докато почувствате, че се настройвате на неговата вибрация. Отстранете всичко от себе си, освен светлината и любовта. Трябва да осъзнаете, че кристалът е предназначен да направи по-висше добро на всички, които го използват. Бъдете много ясни в намеренията си към камъка – от това зависи дали, например, ще ви излекува или ще ви защити. Ако свързвате конкретни очаквания с действието на камъка, като например излекуване на определено заболяване, трябва също така да запомните внимателно да дефинирате целите си. Повторете всичко това няколко пъти, за да може кристалът да кодира вашите очаквания.

Съхранение на кристали

Някои камъни, като Обсидиан и Ахат, не изискват особено нежно боравене, но дори и те могат да бъдат надраскани или натрошени. Ето защо, по отношение на почти всички кристали, се препоръчва повишено внимание при боравене с тях – особено тези, които имат много слаби места или са съставени от слоеве, които могат лесно да бъдат повредени.

Докато една или две малки драскотини не трябва да влияят на енергията, протичаща вътре в кристала, трябва да се помни, че всеки камък има своя уникална форма, която определя неговата сила, а една по-дълбока драскотина в чувствителна зона може да наруши потока му и да повреди трайно кристалът. Специално проектираните кристални пръчки също трябва да бъдат защитени от драскотини и наранявания.

Увийте кристалите си във всякакви материали, така че да не абсорбират негативна енергия от атмосферата и от други хора. Повечето кристали се опаковат поотделно в меки кърпи и се съхраняват в кутия за безопасност, но необработените камъни могат да се съхраняват заедно в чанта, когато не се използват. Ако сложите в чантата при другите камъни карнеол, вашите кристали винаги ще бъдат почистени, заредени и готови за употреба.

Опитайте и вие Силата на кристалите.

Ако ви е харесала статията, ще се радваме да я споделите с ваши приятели.

Още интересни и любопитни факти прегледайте и другите статии в блога на Фешън Кактус.

Посетете и нашия YouTube канал.

Вашият коментар

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.