Ръкавиците като моден аксесоар

Ръкавиците като моден аксесоар

Ръкавиците, аксесоарът, който трябва да се върне в модните тенденции.

Елегантност е думата, която идеално определя любимия аксесоар на 19-ти век, а именно ръкавиците.

И това е така, защото това допълнение към тоалета е не само красиво за очите, но и защитава ръцете, за които трябва да се грижим толкова много. Така че защо не върнем ръкавиците отново в списъка с актуални модни аксесоари?

Преди много години те бяха най-топ аксесоар в женствения гардероб, до степен да се смята, че е неуместно да излизате без ръкавици. Лошо поддържани ръце поставят под въпрос цялостната хигиена и красота на жената, затова аксесоар ръкавици би допринесъл за предпазване и поддържане на меки и красиви ръце.

С годините ръкавиците спряха да се използват като моден аксесора и в днешно време е много рядко да видите някой с ръкавици като аксесоар в уличен стил, но те не са напълно изчезнали!

Някои дизайнери ги добавят към своите шоута и мога да уверя, че всички имаме (или трябва) да имаме чифт топли ръкавици през студения сезон.

Има много материали и стилове, от елегантна кожа, коприна или сатен, до класическа вълна или платове за ниски температури.

Разбира се има протокол за носенето им, ръкавиците трябва да се свалят, за да поздравим с ръкостискане хората, при влизане на затворено място и по време на обяд.

При жените, колкото по-къс е ръкавът на дрехата ви, толкова по-дълга трябва да бъде ръкавицата. 

Трябва да се съобразите и с времето, по-късите ръкавици се използват през деня, а по-дългите през нощта.

Също така в този аксесоар има размери и кройки, намерете своите и се уверете, че стоят добре, особено на китката, така че да влизат под ръкавите на палтото или сакото.

Смеете ли да върнете този елегантен аксесоар?

Елегантност, защита и блясък – ръкавиците трябва да се върнат и ние сме напълно съгласни.

За още интересни и любопитни факти прегледайте и другите статии в блога на Фешън Кактус.

Посетете и нашия YouTube канал.

Вашият коментар

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.