Цветът за 2023г. на Pantone е Viva Magenta – „нетрадиционен нюанс за нетрадиционно време“

Pantone-2023

Цветът на годината на Pantone за 2023 г. е смел нюанс на червено, който говори за силата и жизнеността, необходими за изграждането на по-позитивно бъдеще. PANTONE 18-1750 Viva Magenta, жив и наситен нюанс на пурпурно червено, е изследване на баланса: черпейки както от топли, така и от студени тонове. Произходът на цвета е срещан в природата като наелектризиращ нюанс, който може да се намери както в физически, така и във виртуални сфери, говорейки за многообразието на нашия съвременен свят.

Защо цветът за 2023г. на Pantone е „нетрадиционен нюанс за нетрадиционно време“?

Сега, за 23та година е избиран годишен цвят, Институтът Pantone разгледа настъплението от предизвикателства, пред които са изправени хората през последните години, като пандемията от COVID-19 и как те са оформили перспективата, ценностите и нагласите при намирането на цвят за 2023 г.

„Избрахме този цвят, защото смятаме, че това е нетрадиционен нюанс за нетрадиционно време, нещо, което може да ни представи нова визия“, казва Леатрис Айземан, изпълнителен директор на института, пред TIME. 

Viva Magenta, отбелязва Esieman, предава сила – но по настоятелен, не агресивен начин. „Това е цвят, който наистина вибрира с жизненост и сила, който демонстрира нов сигнал за сила, което е нещо, от което всички се нуждаем за по-оптимистично бъдеще.“

Айземан, който описа Viva Magenta като „оживено червено, пулсиращо от движение“, посочва природата като едно от основните вдъхновения за избора на цветове тази година, а именно багрилата от кошенил, извлечени от насекоми, които са били използвани още от втори век пр.н.е., за да насити наситени червени нюанси върху тъкани и хартия. С нарастващото влияние на технологиите в нашия съвременен свят, което беше силно отразено в нюанса, вдъхновен от сензорния екран на миналогодишния цвят на годината, динамичното синьо зеленика, Very Peri , което напомня за първичния свят с нюанс като Viva Magenta е шанс да преразгледате, почетете и да се свържете отново с историята, докато си представяте по-светло бъдеще.

„Надяваме се, че символиката в този цвят ще създаде динамичен свят, който насърчава експериментирането“, казва Айземан. „Този, който използва виртуалното във физическото царство и насърчава духа ни да изследва новаторски възможности.“

Докато цветът има дълбоки връзки както с миналото, така и с настоящето, институтът иска да е ясно, че това е и цвят, който безспорно е подходящ за настоящето, нюанс, който насърчава всички хора да живеят смело в момента.

„Самото име на цвета ви казва, че това е цвят, с който да празнувате, изобилен цвят, който насърчава оптимизма и радостта“, каза Айземан. „Това е, което наричаме безгранична сянка, истинско изявление. Няма начин да влезете в стая, ако сте облечени в този цвят и да не ви обърнат внимание. Това е дързост. Той е остроумен и всеобхватен – приветства всеки и всеки със същия бунтарски дух.“

Цветът за 2023г. на Pantone е Viva Magenta.

Ако статията ви е харесала, ще се радваме да я споделите с вашите приятели във Фейсбук и Инстаграм.

За още интересни и интересни предложения, прегледайте и другите статии в блога на Фешън Кактус.

Посетете и нашия YouTube канал.

Вашият коментар

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.