Аметист – камъкът на родените през февруари

аметист

Камъкът на родените през февруари е аметист. Този лилав кварц често се среща в кралски бижута, тъй като цветът се свързва с кралски статус. Въпреки че днес този камък може да бъде намерен почти по целия свят, стойността му не е намаляла. Докажете на свой специален човек, колко много го обичате с подарък с камък с аметист.

Символизъм на аметист

Древните гърци и римляни са вярвали, че аметистът ще държи тези, които го носят, бистри и бързи на краката си. Казва се, че предпазва този, който го носи от пиянство; думата „аметист“ произлиза от гръцката дума amethystos, което означава „не пиян“. През Средновековието скъпоценният камък представлявал кралски особи и бил носен от крале и кралици. Той също е предпочитан от духовенството, като символ на Христос. Дори днес този чист скъпоценен камък е много търсен, желан и предпочитан.

Какво представляват аметистите?

Смята се, че аметистът дава мир, смелост и стабилност. Предполага се, че носенето му ускорява интелигентността и освобождава този, който го носи, от зли мисли.

Черти на Водолей и Риби

Астрологичните знаци за февруари са Водолей (20 януари – 18 февруари) и Риби (19 февруари – 20 март). По-долу може да прочетете повече от характерните черти за двете зодии.

Водолеите са прогресивни, оригинални и независими. Обичат да прекарват време с приятели и да помагат на другите. Въпреки че имат способността да се адаптират към енергията в стаята, те все още могат да бъдат темпераментни и да оставят емоциите си да вземат най-доброто от тях.

 • Жената Водолей е свободолюбива и независима. Тя има практичен поглед върху живота, но все още търси романтика.
 • Мъжът Водолей е интелигентен и социален. Той е независим, което може да го направи упорит и ненадежден.

Рибите са състрадателни, артистични и мъдри. Те ценят самотата и се отдават на изкуства като музика, визуални медии и рисуване. Въпреки че са приятели на мнозина, тяхната доверчива природа може да доведе до наранени чувства.

 • Жената Риби е с въображение, мила и безкористна. Тя е състрадателна и изпълнена с безусловна любов към хората около нея.
 • Мъжът Риби е нежен човек, който търси да служи на хората около себе си. Той обича да се смее и вижда най-доброто в света около себе си.

Теменужките са едно от рождените цветя на февруари. Има стотици видове теменужки, като най-често срещаната е синята теменужка. Теменужките растат в различни климатични условия, защото могат да се адаптират към околната среда. Техните сини и лилави нюанси са толкова красиви, че можете да ги изядете, буквално! Теменужките са ядливо цвете.

Какво представляват теменужките?

Теменужките представляват бдителност, лоялност и вярност. Даването на теменужка на някого означава, че сте до него.

Игликите са още едно от рождените цветя на февруари. Те са лесни за отглеждане растения, които не се нуждаят от поддръжка. Предлагат се в различни цветове, като жълтият е най-често срещаният. Игликата също е ядливо цвете и се суши за приготвяне на чайове и други напитки.

Какво представляват игликите?

Игликите са символ на срам и млада любов. Ако подарите на някого иглика, вие му давате да разбере, че не можете да живеете без него.

Февруари има много важни дати в историята и е месец на много интересни знаменитости и обществени личности.

 • Февруари е една от най-често грешените думи в английския език.
 • Super Bowl се провежда в първата неделя на февруари.
 • Февруари е единственият месец, който може да мине без пълнолуние.
 • Февруари е най-късият месец в годината.

Известни рождени дни през февруари

 • Кристиано Роналдо, футболист – 5 февруари
 • Боб Марли, певец – 6 февруари
 • Чарлз Дикенс, писател – 7 февруари
 • Томас Едисън, изобретател и бизнесмен – 11 февруари
 • Ейбрахам Линкълн, американски президент – 12 февруари
 • Риана, певица – 20 февруари
 • Кърт Кобейн, певец и текстописец – 20 февруари
 • Стив Джобс, съосновател на Apple – 24 февруари

Ако статията ви е харесала, ще се радваме да я споделите с вашите приятели във Фейсбук и Инстаграм или да оставите коментар.

За още интересни и интересни предложения, прегледайте и другите статии в блога на Фешън Кактус.

Посетете и нашата фейсбук страница.

Вашият коментар

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.