Намиране на личен стил

Намиране на личен стил

Предположениеята на Ели за намиране на личен стил идва от опита й като дизайнер и стилист.

Тайната за намиране на личен стил – отговорът е в гардероба ви

Ако се чудите какъв е вашия личен стил, има вероятност да сте правили повече от един онлайн тест на тази тема. Може би сте разгледали безброй модни комбинации в Pinterest, докато се опитвате да разберете дали харесвате елегантни дрехи, романтични рокли, бохемски пластове или изчистени линии и ярки цветове на спортния стил.

Това, което може би не сте се сетили да направите, е да погледнете дрехите, които вече са в гардероба ви. Знам, че може би си мислите, че причината да гледате ръководства за онлайн стил е, че не харесвате това, което има в гардероба ви, но отговорът, кой е вашия стил е точно в гардероба ви. Това, което носите, ви дава точните улики за вашия личен стил.

Вземете насоки за kамиране на вашия личен стил от облеклото, което не носите

Дрехите, които не носите или няма да носите, са различни от тези, които не може да носите поради някаква обективна причина. Например дрехите, които не може да носите са дрехи, които не ви стават, такива, които са оцветени или повредени, или изискват поправка. Не можете да носите тези артикули и те добавят безпорядък в гардероба ви. Махнете ги. Подарете ги, дайте ги за рециклиране, просто се оттървете от тях.

Ако обаче можете да поставите дреха върху тялото си и да излезете през вратата, но не го правите, искам да помислите защо. Вашия отговор е информация, която ще помогне да идентифицирате личния си стил.

Премахнете от гардероба си нещата, които не носите, няма или не може да носите.

Какви цветове харесвате да носите?

Отворете вратата на гардероба си. Кои цветове се открояват най-много?

Носите ли всички цветове дрехи и аксесоари, които имате? Сортирайте висящите в гардероба дрехи и махнете тези от тях, които не носите.

Защо не носите тези цветове? Може би ви правят тъжни или уморени? Или свързвате цвета им с униформа, която сте носили някога?

Сега вземете бележник и химикалка и разделете един лист на 2 половини. Обозначете едната колона „Какво обичам да нося“, а другата колона „Това, което не нося“. Избройте цветовете, които не носите, в съответната колона.

Преди да изброите цветовете, които обичате да носите, помислете дали наистина се чувствате страхотно, носейки тези цветове, или ги носите по някаква друга причина. („Трябва да нося черно, докато не сваля тези 30 килограма.“)

Почистете гардероба си

Преминете старателно през всички закачалки, рафтове и чекмеджета на гардероба си и извадете всички дрехи и аксесоари, които не носите и няма да носите. Фактът, че не носите тези артикули, е голяма улика, че това е стил, който не ви харесва.

Определете характеристиките на облеклото, което не харесвате и ще достигнете до намиране на личния си стил

Погледнете облеклото, което не носите и няма да носите, за да ви покаже характеристиките, които не ви харесват или не чувствате комфортно тялото си с тях. Отбележете вашите наблюдения в листа си. Засега просто се съсредоточете върху елементите, които сте премахнали от гардероба си, и игнорирайте това, което все още виси там.

Форма

Погледнете подгъва на ризите си. Виждате ли много прави линии или извити, драпирани подгъви? Правата или вталена е общата форма? Какво ще кажете за вашите панталони – прави, широки, прилепнали? Потърсете преобладаващите форми на дрехите си, като забелязвате и детайлите –джобове, тип ръкав и т.н.

Материя

Прокарайте ръце и пръсти по тъканта на дрехите, които сте свалили и извадили от гардероба си. Дали дрехите са твърди, тежки, дантелени, кадифени, меки, хлъзгави? Не се притеснявайте за подходящия термин в модна индустрия,  използвайте думите, които бихте използвали, когато сте в магазина.

Модели

Премахнахте ли много дрехи с шарки от гардероба си или повечето са едноцветни? Как бихте описали всички модели – смели, флорални, деликатни, геометрични, изкусни, фини и т.н.?

Запишете детайлите, които не ви харесват във вашия лист.

Ще се чувствате по-комфортно, носейки това, което ви харесва, а не ограничавайки се в определен моден стил.

Личен стил

Намерете личния си стил, като определите какво харесвате в дрехите и аксесоарите, което носите

Какви характеристики харесвате?

След като сте идентифицирали качества, които не ви харесват, има ли още неща, които искате да извадите от гардероба си? Независимо колко много или малко елементи остават вътре, погледнете какво харесвате от това, което остава и запишете в листа си.

Докато гледате дрехите, които харесвате, забелязвате ли някакви противоречия? Може би сте казали, че не харесвате дрехи по тялото, но имате в гардероба си пола-молив, която обичате. Върнете се към купчината дрехи, която извадихте от гардероба си и която не искате. Може би нещо не ви харесва поради цвета или модела, а не материята и формата на дрехата? Това ще ви помогне да изясните сама на себе си, какво харесвате и не харесвате.

Идентифициране на вашия личен стил

Докато гледате дрехите в гардероба си и качествата, които сте определили като причините да харесвате тези артикули, виждате ли улики за вашия стил?

Ако виждате много неутрални цветове и прави форми, може да се насочите към класически стил. 

Много дрехи в земни цветове, които можете да наслоявате – може би се навеждате към стила бохо. 

Леки естествени материи с деликатни шарки и бледи или пастелни материи  може би сте в романтичен стил.

Ако гардеробът ви не отразява конвенционален стил, създайте свой собствен лейбъл – романтичен гот, бохо бизнес ежедневие, калифорнийска престижа, филмова ноар рокзвезда, каквото искате….

Пазаруване за вашия стил

Дори и да не знаете как да обозначите стила си, най-важната част от това упражнение е списъкът, който сте създали, идентифицирайки какво харесвате в облеклото, което имате и искате да имате, и какво не харесвате в дрехите, които сте премахнали от гардероба си. Ако купувате това, което харесвате, и избягвате да купувате неща като предметите, които сте пренебрегнали, когато са били в гардероба ви, ще започнете да развивате своя уникален стил. Ще може да комбинирате наличните любими артикули дрехи, бижута и чанти в прекрасни нови комбинации.

Ще се радваме да споделите с нас, кой е вашия стил на обличане, какво харесвате и какво не.

За още интересни и любопитни факти прегледайте и другите статии в блога на Фешън Кактус.

Посетете и нашия YouTube канал.

Вашият коментар

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.