КОЕ БИЖУ НЕ Е ПОДХОДЯЩО ЗА ПОДАРЪК? НЕ КУПУВАЙТЕ ТОВА!

КОЕ БИЖУ НЕ Е ПОДХОДЯЩО ЗА ПОДАРЪК

Бижутата са популярен избор за подарък. Въпреки това, въпреки широката гама от декорации, с които разполагаме днес, не е лесно да изберете правилната. И така, какви бижута не трябва да се купуват за подарък и кое определено няма да работи по даден повод или за даден човек? През вековете на този тип подаръци са приписвани различни значения, които си струва да знаете, ако не искате да изглеждате груби. Днес ви казваме какви бижута е по-добре да не давате както от практическа, така и от културна гледна точка.

Имитационни и нетрайни бижута – лош подарък

Ако решите да подарите на някого бижу, не можете да купите бижу, което ще се разпадне след няколко месеца. Винаги е по-добре да закупите по-малко бижу, но с по-добро качество. Докато нямаме работа с любител на екологията, който харесва дървени или бамбукови бижута и декорации, неблагородните материали едва ли ще събудят положителни чувства у получателя.

Бижутата са необичаен подарък и не трябва да са краен вариант, нещо което избирате, когато нямате други идеи за подарък. Купете бужи, което знаете, че може да си позволите, може да е среден клас, но издръжлив продукт. Не е нужно да е невероятно скъпо или обемно. Всичко, от което се нуждаете, е нежна златна верижка или деликатна гривна от естествени камъни. Тяхната стойност ще остане с години.

Когато избирате бижу, винаги се ръководете от вкуса на човека, който ще го носи, а не от своя собствен. Ако получателя на подаръка носи сребро всеки ден, златото може да не й хареса. Същото е и ако тя харесва минималистични нежни бижута, а получи огромно, богато украсено бижу. Поради тази причина е най-лесно да подаряваме бижута на хора, които действително познаваме, имали сме възможността да наблюдаваме и познаваме техния стил.

Кое бижу не е подходящо за подърак?

Има мотиви, които ясно се свързват с любовни признания – например подарък от мъж към жена- пръстен или колие със сърце. Така че, ако няма да предлагате връзка или брак и ако нямате любовни чувства към дамата, бижута със сърца няма да е добра идея и лесно може да ви постави в неудобно положение. Точно както мотивите на Купидон, стига да не са подаръци между членовете на семейството, те могат да създадат ненужно объркване. 

Грешен размер на пръстена също може да причини недоразумение, така че винаги трябва да пазарувате, ако знаете размера на партньора си или да вземете някои от нейните бижута със себе си. Можете също да проверите размера на пръстена си у дома. Струва си да купувате в магазини, които вземат предвид възможните оплаквания, въпреки че понякога това разваля романтичното настроение.

При избора на бижу за подарък за приятел или познат е безопасно да изберете неутрални геометрични или флорални шарки и да изберете бижута в подходящия цвят, за които пишем по-долу.

Кой цвят не е подходящ за подарък?

Всеизвестно е, че също като розите, скъпоценните камъни имат своята символика в зависимост от цвета, който също трябва да се има предвид при избора на бижу, особено ако ни интересува червен камък – символ на любовта и страстта. Виолетовият камък е цветът на духовността, а зелените камъни предвещават хармония и контакт с природата. Освен това внимавайте за черни скъпоценни камъни. Въпреки че са символ на мистерия и елегантност, те все още се смятат за знак на траур в много кръгове. Освен това трябва да се помни, че в съответствие с принципите на добрите обноски, мъжът трябва да дава бижута само на близки до него жени, като партньорка, майка или сестрите си. 

Днес е вярно, че условностите са много по-свободни, но когато избирате подарък за хора, привързани към традицията, си струва да имате предвид тези принципи, за да не обидите случайно някого.

Ако статията ви е харесала, ще се радваме да я споделите с вашите приятели във Фейсбук и Инстаграм.

За още интересни предложения, прегледайте и другите статии в блога на Фешън Кактус.

Посетете и нашия YouTube канал.

Вашият коментар

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.