Прави ли ви уверена облеклото ви?

Прави ли ви уверена облеклото ви?

Прави ли ви уверена облеклото ви?

Наличието на добро самочувствие обикновено е много важно за цялостното ви благосъстояние, но много често срещан въпрос е – правили ли ви уверена начина, по който сте облечена? Нещо важно, което трябва да знаете е, че самочувствието е като мускул, всички сме родени с него, но не всички знаят как да го развият.
Вашият стил, дрехите, бижутата, аксесоарите винаги отразяват и влияят на вашето самочувствие, настроение, излъчване, както и на цялостната ви увереност, а някои учени наричат това символичното значение на дрехите и физическото преживяване при носенето им.

Как облеклото ви влияе и повишава доверието в себе си?

Тук има и психологически момент. Истина е, че добрият външен вид и облекло ще повиши увереността ви по редица начини, включително:

1. Облеклото ви кара да се чувствате важни

Как? Когато сте обличен/а добре и изглеждате добре, започвате да се доверявате на своята преценка и способности и по този начин ще започнете да имате вяра в себе си, което означава, че ще се чувствате важни и ще повишите увереността и самочувствието си.

Това ще помогне при сблъсък с предизвикателствата, тъй като те идват поради увереността, която сте създали във вас.

2. Облеклото и външния ви вид ви кара да се чувствате интелигентни

Интелигентността е силно свързана с придобиването, както и прилагането на умения и знания и това са странични продукти на доверието. Въпреки че притежавате уменията и знанията в определена област, не можете да ги приложите ефективно, ако нямате увереност в себе си. Но когато се облечете добре това ще ви даде допълнителна увереност, от която се нуждаете, за да приложите уменията и знанията си още по-ефективно.

3. Аутфита ви кара да се чувствате уважавани

Наистина обличането добре ще определено ще ви накара да се чувствате много уважавани и това изцяло ще повиши увереността ви в начина, по който подхождате към различни проблеми и ситуации. Както казват; начинът, по който се обличате, определено ще подскаже какъв човек сте. Ако се смятате за уважаван, това определено ще повиши увереността ви.

4. Начинът по който изглеждате ви прави влиятелен

Да бъдеш влиятелен може да се постигне по доста различни начини. Един от които е начина, по който се обличаш. Начина по който изглеждаш може силно да повлияе на твоята увереност. Аутфита ви кара да изглеждате надеждни, дава чувство за самоуправление, а това е много важно за повишаване на вашето самочувствие и увереност.

5. Аутфитът повишава самочувствието ви

Доброто обличане доказано повишава самочувствието, което е много важно за повишаване на доверието – личното и на околните. Ако самочувствието ви се подобри, тогава ще започнете да се цените и обичате още повече.

В заключение, всички пет горепосочени фактори описват как обличането може да повиши самочувствието и увереността ви.

Последвайте ни и във Фейсбук.

Прочетете още интересни стании в нашия Блог.

Вашият коментар

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.