Чорапогащник със сандали: ДА или НЕ?

Чорапогащник със сандали

Чорапогащник със сандали. Това е една от най-противоречивите комбинации в света на модата, която си спечели титлата моден гаф. Но както се случва в модата, световните дизайнери обичат да разочароват с този тип комбинации и да им придадат ултрамодерен характер, превръщайки се от котешки в хитови. През третото десетилетие на 2023 г. сандалите, съчетани с чорапогащник, се оказват тенденция, която правилно съчетана, далеч не е моден провал, а напротив. 

Научете се как да носите чорапогащник със сандали и какви идеи имат топ модните дизайнери за подобно дуо.

Тук отговорът не е еднозначен. Защото, въпреки че в началото светва червена лампичка, когато се сетим за това дуо, популярни модни дизайнери му дават шанс, определяйки правилата на добрия вкус, благодарение на които тази комбинация е наистина модерна. През третото десетилетие носим чорапи и сандали, но се придържаме към правилата и наблюдаваме тенденциите, които определят как да го направим правилно. Затова се обръщаме към велики модни дизайнери, но също така и към трендсетъри или топ инфлуенсъри, които са усвоили перфектно тази техника. Вижте как да съберете тези два елемента.

  1. На първо място, трябва да изберете правилния чорапогащник за вашето облекло. Той трябва да отговаря на цвета на кожата ви – ако изберете телесен цвят, но и на текстура или дебелина, ако се спрете на цветни.
  2. Добро решение ще бъде черен, по-дебел чорапогащник със сандали, без видими шевове. Такива комбинации видяхме при Dolce&Gabbana. Италианското дуо заложи на вечен напълно непрозрачен чорапогащник, който допълваше обувките с платформа.
  3. Заложете на цвят! Розовите, оранжевите, жълтите или сините чорапогащници вече са мегатренд и ще изглеждат много добре в комбинация със сандали на висок ток. Изберете чорапогащник поне 40 den.
  4. Ако сте фен на тънките чорапогащи, обърнете внимание на ограничителите и шевовете. В днешно време можете да си купите чорапогащи, които нямат шевове при пръстите или са умело скрити. Възползвайте се от това решение.
  5. Ако се страхувате да не направите моден гаф, винаги можете да изберете сандали с покрити пръсти и отворена пета. Видимо парче пета в чорап не създава толкова проблеми, колкото откритите пръсти.
  1. Не носете чорапогащи с видими пръсти или шевове. Това изглежда много неелегантно и ще бъде далеч от света на висшата мода.
  2. Също така избягвайте комбинацията от чорапогащник и равни сандали. Съвременните тенденции съчетават чорапогащи с платформи или сандали на висок ток. Плоските са запазени за боси крака.
  3. Внимавайте за правилната дебелина. Не избирайте гол чорапогащник с по-изразено покритие. Можете да ги носите с ботуши. В сандали те ще изглеждат много тежки и неестествени, особено когато не виждате пръстите на краката си.
  4. Когато избирате много цветни и изразителни чорапогащници, уверете се, че цветът им е в хармония с обувките и по никакъв начин не се конкурира. Благородните, фини сандали с кристали могат да изглеждат много тежки, когато се съчетаят с масивен и плътен чорапогащник в черно.
  5. Не носете шарени чорапогащници с орнаменти, ако стайлингът ви вече е много изразителен и обувките имат свой собствен характер и декорации. Вашият стайлинг ще се превърне в маскировка, а не в дрехи.

Сандалите с платформа, черни или розови с метални акценти, ще бъдат перфектният спътник за черни непрозрачни чорапогащници, но и на розови! Също класически сандали с тънки каишки, които много добре ще се съчетаят с тънък чорапогащник (задължително без ограничител на пръстите). За тях можете да изберете както черен, така и телесен цвят чорапи. Когато разглеждате модерни сандали, избирайте да са на ток или платформа. За всички, които се страхуват да не направят моден гаф, изберете сандали със затворени пръсти.

Нищо не е постоянно в модата и променящите се тенденции също модернизират навиците или нормите, към които сме свикнали от десетилетия. Чорапогащник, комбиниран със сандали, досега се смяташе за един от най-големите премеждия. Но веднага щом се появиха в работилницата на известни дизайнери, лошата им ивица премина. 

През 2023 г. носим чорапогащник със сандали като една от най-модерните комбинации!

Ако статията ви е харесала, ще се радваме да я споделите с вашите приятели.

За още интересни и интересни предложения, прегледайте и другите статии в блога на Фешън Кактус.

Посетете и нашия YouTube канал.

Вашият коментар

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.