Тенденции в декорацията и интериорния дизайн

ТЕНДЕНЦИИ В ДЕКОРАЦИЯТА И ИНТЕРИОРНИЯ ДИЗАЙН

Тенденции в декорацията и интериорния дизайн – тенденции има не само в модата. Искате ли да знаете какви ще са тенденциите в декорацията и интериорния дизайн през следващата година? 

Тази година е заредена с нови линии за декорация и интериорен дизайн, които включват появата на различни стилове в интериорната архитектура на дома.

Тенденциите в света на декорацията, архитектурата или строителните материали проправят път към трансформацията на пространствата. В същото време, когато се появяват, е настъпило десетилетие, в което интересът към създаването на уникални, удобни пространства с динамичност във форми се консолидира.

От BJC Siemens ви представя най-забележителните!

Индустриален стил в жилищната архитектура

Това е стил, който се определя от асиметрични форми при изграждането на сгради, домове и градска инфраструктура. Основните му характеристики се основават на комбинацията от различни материали, особено желязо, дърво, алуминий или рециклирана пластмаса. Простите линии и почти пълното отсъствие на повърхностни елементи го правят много дефиниран стил.

През следващата година използването на тези елементи в архитектурата на къщите ще бъде един от хитовите по отношение на интериорния дизайн, благодарение на тяхната хармония и интеграцията им с останалите елементи на къщата.

Автоматизация в домовете и откритите пространства

Все по-често се търсят автоматизирани системи за контрол на определени аспекти в дома. Температура, светлина и сигурност вече са системи, които могат да бъдат напълно автоматизирани в единен контролен център. Умният дом предлага на потребителите по-голям комфорт, като същевременно намалява общото потребление на домакинствата. Архитектурата на домашната автоматизация се ражда от нуждата на потребителите да осъзнаят отговорността си към околната среда и потреблението на енергия. В допълнение към това, ангажиментът за отворени и добре структурирани пространства вече е ясна тенденция в жилищната архитектура. Ключът към тази тенденция е да се интегрират отворени и многостранни среди. Това ще ви позволи да се наслаждавате на повече квадратни метра в къщата, докато интегрирате пространства като кухнята, хола или терасата. Всичко това произтича от необходимостта и интереса за предефиниране на пространствата на традиционния дом.

Увеличете значимостта на пода и стените

По традиция стените и подовете на пространствата не са имали основна роля в дизайна. През следващата година тези елементи като декоративни компоненти ще придобият особено значение в архитектурата на пространствата. Покритията с качествени плочки, които имитират специфични материали, ще надделят над останалите, поради тяхната функционалност. Включването на нови текстури и цветове към стените или подовете ще бъде идеален залог. 

Имитирането на кал, дърво, кожа, стъкло или полиран бетон може да бъде добър вариант за постигане на това.Бялото като основен цвят на пространството.

Въпреки факта, че тази декоративна и архитектурна тенденция се появява от няколко години, през следващата година тя ще продължи да бъде основният цвят в пространствата, самостоятелно или в комбинация с други цветове като черни или сиви тонове. Прилагането на бял цвят върху подови и стенни покрития ще направи пространството по-светло и ще изглежда още по-просторно. В допълнение, основното предимство е фактът, че бялото отразява голяма част от получената светлина.

Новият минимализъм и концепцията му

Минимализмът е тенденция, която фокусира своя залог върху прости форми, използвайки модерни и авангардни материали. Тази концепция е все по-търсена в частни домове, офиси както и всякакъв тип сгради или заведения. За всичко това винаги е необходимо да се използват качествени материали, които подчертават използваните елементи. Офисите са замислени като пространства за сътрудничество, в които екипът работи заедно. Концепцията може да се пренесе и в домове, където се създават многофункционални пространства без преградни стени между помещенията.

Пасивни къщи

И накрая, заслужава да се подчертае тенденциите в декорацията и интериорния дизайн през 2020 г. на така наречените „пасивни къщи“. Това са конструкции, чиято енергийна ефективност превъзхожда традиционните конструкции, благодарение на използването на ресурси, идващи от биоклиматичната архитектура. Тези конструкции имат много ниска консумация на енергия благодарение на интелигентния си дизайн, който ще изисква по-малко усилия за загряване, охлаждане и осветяване.

В допълнение, тази тенденция започва да се превръща в начин на живот за тези, които са решени да я прилагат в дома си. Това е и начин за разбиране и позиция на това как вашия дом трябва да се отнася към околната среда, като приоритизира максимално наличните ресурси и подобрява качеството на живот на тези, които го обитават.

Значението на тенденциите в декорацията и интериорния дизайн за BJC.

BJC Siemens вярваме, че тенденциите са витрината, в която обществото отразява своите желания и вкусове за архитектура, поставяйки потребителите и техните естетически и декоративни вкусове в центъра на действията.

Прочетете още итересни статии от Блога на Кактус.

Ако имате допълнителни предложения, можете да ги оставите в коментарите, или да ни последвате в TwitterFacebook или YouTube

Вашият коментар

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.