НАПРАВИ СИ САМ ГРИВНА от ПОЛУСКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ

НАПРАВИ СИ САМ ГРИВНА от ПОЛУСКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ

Ако търсите подарък за рожден ден или просто искате да кажете с обич и внимание  „Мисля за теб“ – днес имаме чудесна идея – предложение – направи си сам гривна от полускъпоценни камъни!

Направете нежна гривна от фасетирани полускъпоценни камъни за вас, вашата майка, приятелка или колежка. Това ръчно направено бижу ще напомня за вас винаги. Повечето дами изключително много ценят бижутата от полускъпоценни камъни – колиета, гривни, брошки, висулки. Освен красиви и цветни, естествените камъни имат и природна сила и заряд. От дълги векове се използват за защита, лечение и сбъдване на желания. Носени са като амулети, използвани са за украса на царски корони и тронове.

От какво имате нужда за създаване на красива гривна от полускъпоценни камъни?

Не са много нещата, които трябва да подготвите.

  • Разбира се, първо и основно – нишка с полускъпоценни камъни. Изберете внимателно от какъв камък да изработите гривната – аметист, оникс, розов кварц, карнеол или други.  Може да изберете според зодията на дамата, за която е предназначена гривната. Или според това, кой цвят харесва тя. Разбира се, има варианта и гривната да бъде от микс от естествени камъни.
  • Следваща задача – да изберете каква гривна искате да изработите – мека или твърда. Ако изберете гривната да бъде твърда, имате нужда от бижутерска тел с дебелина 0,38 мм. Ако изберете гривната да бъде на ластик, трябва да подготвите бижутерска ластична корда;
  • Ако гривната е твърда ще са ви необходими 2 бр. Закопчалки, най-добре да бъдат сребърни (или златни), за да не потъмнеят с времето.
  • По избор може да добавите към гривната релефни сребристи или златисти мъниста, за да разнообразите камъните.

Размера на гривната зависи от размера на китката на дамата, за която е предназначена.

Как да направим гривна от полускъпоценни камъни?

  1. Подготвене основата на гривната – ако изберете бижутерска тел преценете каква дължина да бъде, за да може да прикрепите закопчалка в 2та края на гривната. Ако изберете ластична корда, трябва да предвидите място за възела.
  2. Нанижете полускъпоценните камъни, като ги редувате с релефните мъниста.
  3. Идва ред на закопчалката, ако използвате бижутелска тел, прикрепете или направете желаната от вас закопчалка с иглени клещи.

Ако използвате ластична корда, трябва да направите специален бижутерски възел, който не позволява развързване на кордата при опъване.

Вече гривната е готова. Избършете с мека кърпа. Поставете в подходяща торбичка. Напишете послание и подарете бижуто с усмивка!

Разгледайте бижутата от полускъпоценни камъни и кристали, които предлага онлайн магазин Фешън Кактус.

Ако статията ви е харесала, ще се радваме да я споделите с вашите приятели във Фейсбук и Инстаграм.

За още интересни и интересни предложения, прегледайте и другите статии в блога на Фешън Кактус.

Посетете и нашия YouTube канал.

Вашият коментар

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.