Лунен камък – символика, сила и употреба за духовно изцеление

Лунен камък

Лунния камъни и неговите блестящи вътрешни отражения, пленяват хората от векове, но лунния камък не е толкова известен и запомнящ се колкото са камъни като диаманти, изумруди и рубини. През годините с този скъпоценен камък са свързвани лечебни свойства, любовни магии и ясновидство. Ако все още не сте очаровани от този ефирен скъпоценен камък, прочетете следващите факти, които със сигурност ще ви изненадат.

Символика на лунния камък

Енергийно лунният камък е тясно свързан с лунната енергия. По същия начин той има силни връзки с водната енергия, точно както луната прави с приливите и отливите. Заедно с водната енергия, този камък е известно, че има афинитет към тези, които са астрологични водни знаци – риби, водолей, рак. В зависимост от оцветяването си, лунните камъни могат да имат и други определени характеристики. Например сребърният лунен камък насърчава хармонията и спокойствието в собственика, а прасковените лунни камъни помагат да се вдъхне увереност на този, който ги носи. Независимо от цвета си, всеки лунен камък, поставен под възглавницата, ще ви помогне да си починете добре. Някои други примери за метафизични атрибути на лунния камък включват:

 • Балансиране на ин и ян;
 • Балансиране на емоциите чрез свързване на епифизната жлеза и 2 -ра и 6 -та чакра;
 • Стимулиране на интуицията;
 • Увеличаване на активността на съня;
 • Подпомагане на прегръщането на страха.

Цвят и значение

Измерване на скъпоценен камък от лунен камък

Що се отнася до оцветяването, лунните камъни са полупрозрачни с блясък, който наподобява перли и опали. Скъпоценните камъни се предлагат в различни цветове, включително бяло, сиво, прасковено, розово, жълто, синьо и зелено. Някои видове са напълно прозрачни, докато други са напълно безцветни. Най-популярният вид лунен камък е дъговият лунен камък, който е преливащо бяло или сиво със син блясък на светлината, а най-висококачествените примери от тези камъни имат наистина присъстващ блясък. Всеки цвят на лунен камък се свързва с различно значение:

 • Бяло – Свързва се със способността му да разрешава кошмари и безсъние
 • Праскова – Свързана с любов, увереност и самочувствие
 • Синьо – Създава баланс между ин и ян енергиите. Осигурява яснота на ума
 • Зелено – Насърчава релаксацията и връзката с природата; каза, че насърчава просперитета
 • Сиво – Индикатор за ново начало; рядка и мистериозна цветова вариация на камъка

Исторически факти около лунните камъни

Преданията за лунния камък са междукултурни и обхващат европейския континент, части от Азия и Америка. Фолклорът около камъка зависи както от културата, така и от континента.

 • Древните гърци наричали скъпоценния камък Афроселен в чест на богините Афродита и Селена, докато римляните твърдяли, че богинята Диана може да се види във всеки лунен камък. И римляните, и гърците са вярвали, че този камък има връзки с луната.
 • Някои древни азиатци вярвали, че скъпоценният камък е плътен лъч от лунна светлина, изпълнен с добри духове, а лунните камъни в Индия били почитани като символ на третото око.
 • През Средновековието европейците са възприели лунните камъни в своите мистични изкуства и са се взирали в тях, за да извикват пророчески сънища.

Историческо значение на лунния камък

Известен като талисман за защита, здраве и късмет, лунният камък някога е бил наричан камък на пътника и е бил използван за повишаване на защитата при мъчителни пътувания. Много хора вярвали, че скъпоценният камък успокоява безпокойството и насърчава хармоничните отношения. Докато някои групи хора се придържали към мистичната символика на лунния камък, като връзката му с отглеждането на изобилна реколта и предсказване на бъдещето, като държите лунен камък в устата си и гледате пълна луна, мнозинството от хората свързваха деликатния, ангелски камък с любовта и конвенционална женственост. Всъщност съществуваше вярване, че двама души могат да се влюбят страстно, ако се гледат един друг, докато носят лунен камък при пълнолуние. Съвсем наскоро лунните камъни бяха свързани с месец юни, тъй като се смятат за един от трите рождени камъка на юни заедно с перлите и александрита.

Лечебните свойства на лунния камък

Лунните камъни често се включват в лечебната терапия, защото са свързани със силни здравословни свойства, особено тези, свързани с менструалния цикъл и бременността. Важно е да се отбележи, че няма съществуващи научни доказателства в подкрепа на тези твърдения. Въпреки това, малка група хора продължават да използват лунните камъни заради техните лечебни качества и някои от заболяванията, които използват за облекчаване на лунните камъни, включват:

 • Намаляване на стреса или безпокойството
 • Лечение на дисбаланс на женски хормони
 • Облекчаване на менструални проблеми
 • Облекчаване на предменструалния синдром
 • Повишаване на плодовитостта
 • Подобряване на либидото
 • Предотвратяване на епилептични припадъци
 • Лечение на храносмилателни проблеми
 • Изчистване на тялото от токсини
 • Отърваване от главоболие
 • Предотвратяване на слънчев удар
 • Спиране на кървене от носа

Интересни факти за лунния камък

Лунният камък наистина е интересен за гледане, но мощният, красив магически камък също е интересен за научаване. Тези факти за лунния камък ще ви помогнат да задълбочите знанията си за този зашеметяващ камък.

 • Най-популярното бижу от лунен камък, колието Iris Moonstone Necklace , се намира в Националния природонаучен музей Смитсониън във Вашингтон. Съдържа централен лунен камък с маркиза, единствен по рода си ефект на котешко око и забележителен надпис на гърба, който гласи: „От светлината на сребърна луна океан от живот очаква вашето магическо докосване“.
 • Най-редките и скъпи лунни камъни са безцветни и съдържат плаващ син цвят или шилер.
 • Мнозина твърдят, че лунните камъни трябва да се зареждат, подобно на мобилен телефон, с изключение на това, че лунните камъни се зареждат чрез лунна светлина.
 • Лунният камък стана скъпоценен камък на щата Флорида по време на движението за изследване на космоса през 70-те години на миналия век в чест на космическия център Кенеди и постиженията на НАСА.

Характеристики на лунния камък

Всички скъпоценни камъни имат свой собствен уникален набор от произход и характеристики и лунният камък не е по-различен в това отношение. Това е рядък и красив, почти призрачен камък, който е пълен със смисъл и митология.

Произход на лунния камък

Въпреки първоначалното вярване, че лунните камъни са паднали от небето, учените потвърдиха, че естественият камък наистина идва от земята и се среща често в Шри Ланка, Бразилия, Мадагаскар, Индия, Германия, Танзания, Мексико, Австралия и Съединените щати . Най-хубавите екземпляри са открити в Шри Ланка и Индия.

Грим с лунен камък

Член на минералното семейство ортоклаз фелдшпат , този скъпоценен камък е комбинация от калиево-алуминиев силикат и получава своето блестящо качество от кристалните структури, присъстващи в камъните. Този ефект на блещукане се нарича adularescence и за да подобрят това adularescence, бижутерите често изрязват тези камъни в гладка форма на кабошон.

Разлика между лунен камък и лабрадорит

Лунният камък и лабрадоритът са подобни камъни, особено по отношение на външния вид, но със сигурност не са еднакви. Разликите се крият предимно в състава на самия камък.

 • Лабрадоритът се състои от плагиоклазен фелдшпат калций и натрий.
 • Лунният камък, напротив, е минерал от групата на ортоклазния фелдшпат. Състои се от калиево-алуминиев силикат.
 • Лунните камъни ще пречупват по-малко светлина от камък лабрадорит.
 • Що се отнася до цената, лунният камък обикновено е по-скъп и се среща по-рядко.

Съвети за поддържане и почистване на лунни камъни

Лунните камъни са доста меки, класирани само на 6-6,5 от 10 по скалата за твърдост на Моос; следователно има няколко допълнителни предпазни мерки, които можете да предприемете, когато се грижите за вашите свободни лунни камъни или бижута от лунен камък, за да ги предпазите от предотвратими щети. Подсигурете вашите лунни камъни или индивидуално опаковани в мека кърпа или торбички за бижута, ако не ги съхранявате в кутии за бижута с кадифе/филц. Уверете се, че държите камъните си далеч от много по-твърди скъпоценни камъни като рубини, сапфири и диаманти, тъй като те могат лесно да повредят зърната повърхност на камъка.

Когато става въпрос за почистване на вашите лунни камъни, стойте далеч от ултразвукови или парни почистващи препарати, тъй като те могат значително да навредят на целостта и външния вид на вашия камък. Внимателното измиване на вашите лунни камъни с мека смес от сапун и вода трябва да ги предпази от ежедневното натрупване на мръсотия и мръсотия. Ако обаче откриете упорито място, което не можете да почистите сами, винаги можете да занесете камъните си на професионален бижутер, за да ги почисти и полира.

Персонифицирани женственост и мистика

Като се има предвид историята на човечеството на намаляваща и покровителствена женственост, невероятно е да се видят някои от начините, по които женствеността е възстановена чрез мистицизма и природните изкуства, както се проявява в естествени материали като лунни камъни. Независимо дали се опитвате да осъществите по-лесен достъп до мечтите си или просто искате нещо красиво да опрете ключицата си, лунните камъни могат да бъдат блестящо допълнение към вашите колекции.

Ако статията ви е харесала, ще се радваме да я споделите с вашите приятели във Фейсбук и Инстаграм.

За още интересни и интересни предложения, прегледайте и другите статии в блога на Фешън Кактус.

Посетете и нашия TikTok канал.

Вашият коментар

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.