Новият хит при бижутата – камък Ахат

Новият хит при бижутата - камък ахат

Камък Ахат се превърна в един от най-желаните и популярни камъни, използвани за изработка на бижута, благодариение на своята оригинална структура и красиви преливащи и разнообразни цветове.

А знаете ли за силата, която притежава този красив минерал? Ахат може ви помогне в много области от живота.

Ахатът е полускъпоценен минерал, многоцветен вид халцедон. Има характерни многоцветни слоеве, които създават красива композиция, подобна на панделка. Името на камъка идва от река Ахатес (днес река Дирило), която пресича южна Сицилия и в която този красив минерал е добиван още в древни времена. Свойствата на ахата и неговата магическа сила са известни от векове. В миналото от него са се изработвали различни видове амулети, бижута, печати и скулптури, дори елементи за олтари, украси за предмети за бита.

Ахат: свойства и значение

Ахатът се счита за камък на лоялността, любовта, на баланса и равновесието – физическо, емоционално и интелектуално. Този камък ще ви помогне да поддържате вътрешна хармония, ще ви даде самочувствие и ще осигури спокойствие в стресови ситуации. Често го наричат ​​“камък на бизнеса“. Още в древността е използван за направата на амулети за оратори, адвокати и политици, защото може да бъде полезен при „изграждане на авторитет“. В днешно време може да бъде полезен при различни търговски сделки и бизнес преговори. 

Ахатовата енергия помага за решаване на проблеми, подобрява аналитичните умения и улеснява изразяването на себе си.Привържениците на алтернативната медицина му приписват и силата да подпомага в борбата със здравословните проблеми. Използва се особено при кожни и очни заболявания и има положителен ефект върху психическото състояние на човек.

Ахатът е камъкът, който ще помогне, когато се нуждаеш от защита от негативни енергии.

Свойствата на ахата варират в зависимост от неговия вид и цвят:

На всеки вид камък се приписва различна употреба и сила. Ето защо, когато избирате например бижута от ахат, изберете сорта, който ще бъде най-полезен в живота ви.

Син ахат – свойствата на синия ахат са свързани с междуличностните отношения. Този камък отваря гърлената чакра и по този начин улеснява комуникацията с други хора; помага да се говори така, че да бъде чуто и разбрано. 

Мъхов ахат – сорт ахат с много характерен зеленикав цвят помага в ученето и работата. Този камък подобрява концентрацията и мисленето и дава енергия за усвояване на нови умения. 

Огненият ахат – камък с оранжев нюанс, донякъде напомнящ кехлибар, помага в различни сфери на живота. Тъй като е силно свързан с елемента огън, той дава енергия и влияе положително на много ситуации. Поради тази причина се смята, че лекува депресия и тревожност.

Розов ахат – свойствата на розовия ахат се свързват с романтика и интимност. Казват, че този камък привлича любов, приятелство и приемане и предпазва от предателство и чар. Нещо повече, когато се постави под възглавницата, се предполага, че предотвратява безсънието и носи приятни сънища. 

Зелен ахат – благодарение на свойствата си този минерал може да бъде полезен за хора, особено изложени на стрес. Предполага се, че помага при вземането на решения, влияе на емоционалната стабилност, а също така повишава постоянството и смелостта. 

Дендритен ахат – според някои теории свойствата на минерала с характерен млечен цвят помагат в борбата с духовното бреме и лошото психическо състояние. Дендритният ахат успокоява, внася баланс и лекува травми. Смята се също, че така по-лесно се вижда красотата на света. 

Черен ахат – свойствата на тъмния минерал ще се харесат на хора, които са изложени на постоянен стрес и имат много задължения (както домашни, така и професионални). Черният ахат помага за поддържане на спокойствие, облекчава напрежението и укрепва жизнената сила.

Черно-бял ахат – този ахат предпазва от ментални опасности, носи баланс.

За кого бижутата от ахат ще бъдат амулет за късмет?

Ахатът ще работи като камък за късмет в бижутата за зодиакалните знаци на Риби и Близнаци. Рибите са много чувствителни и в живота често се ръководят от интуиция. Амулет от ахат ще им помогне да поддържат вътрешна хармония и емоционална стабилизация в стресови моменти и при вземане на трудни решения. Макар и блестящи и променливи по природа, Близнаците ще оценят ахата заради неговите успокояващи свойства. Този камък ще им осигури стабилност, баланс и баланс между семейния и професионалния живот. 

Можете също да посегнете към бижута и декорации от ахат, когато имате нужда от минерал, който повишава самочувствието ви, помага при вземането на решения и влияе положително на физическия, емоционален и интелектуален баланс.Някои хора вярват, че ахатът също ще ви помогне в борбата с кожни заболявания и психични проблеми.

Гривна от син ахат

Изненадай любима дама с подарък бижу от ахат – това е новият хит при бижутата – камък Ахат.

Ако статията ви е била полезна и ви е харесала, ще се радваме да я споделите с вашите приятели във Фейсбук и Инстаграм.

За още интересна информация и любопитни факти, прегледайте и другите статии в блога на Фешън Кактус.

Вашият коментар

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.