Бижута според фигурата

Бижута според фигурата

Доказано, всички дами обичат бижута. Обеци, колиета и верижки, пръстени, гривни, брошки. Скъпоценните камъни могат да променят дори най-обикновено изглеждащото бижу и да добавят чар и характер в стила и излъчването на всяка лейди. 

При избора на украшение, дамите най-често обръщат внимание първо и главно на външния вид на аксесоара. За съжаление това не е най-важното, тъй като бижуто първо трябва да пасва на формата на фигурата. Благодарение на това, аксесоара ще се хармонира перфектно с притежателката си и ще помогне да се подчертаят красивите страни на фигурата или съответно да се прикрият някой недостатъци (ако има такива). 

Как да съчетаем аксесоарите, за да подчертаем красотата и да добавим стил и класа?

Перфектни бижута за не толкова перфектна фигура

Аксесоарите са предназначени да подчертаят красотата на женското тяло, да придадат блясък и да акцентират върху избраната част от тялото. Те трябва да са наистина в хармония с личността и стила на човека. Добре и внимателно подбрани, задачата на бижуто е да откъсне погледа от по-малко привлекателните зони на тялото и да подчертае и насочи вниманието към онези, на които си струва да обърнете внимание. Много е важно да носите умерено количество аксесоари, тъй като излишъкът може да ни накара да изглеждаме натруфени и не елегантни. 

Ако изберем големи обеци, по-добре е да се откажем от огромно колие или синджир с голяма висулка, защото и двете декорации ще се затрупат взаимно. Същото е и за голям пръстен с обемна гривна. Не е добра комбинация.

Ако си падате по обемни украшения, може да съчетаете големи цветни обеци с едър пръстен, например.

Към масивно колие добавяме нежни, почти незабележими обеци в съчетание с примерно едър пръстен.

Трябва да запомните, че бижутата, преди всичко, трябва да съответстват на тоалета и повода. 

Големите висящи обеци са чудесни за парти, но няма да изглеждат добре в офиса.

Без значение от фигурата ни – по-едра или напротив дребна и крехка, има бижута, които пасват перфектно. Отделете време и пробвайте различни стилове, модели, цветове, докато откриете това, което ви допълва и ви прави щастлива.

Не пропускайте аксесоарите, нито в ежедневието си, нито при празнични събития. Обеци, колие, гривна, брошка, шал или шал с брошка… изберете и поставете върху себе си.

Аксесоарите привличат вниманието, подсилват това, което искате да покажете и кажете.

Ако статията ви е харесала, ще се радваме да я споделите с вашите приятели във Фейсбук и Инстаграм.

За още интересни и интересни предложения, прегледайте и другите статии в блога на Фешън Кактус.

Посетете и нашия YouTube канал.

Вашият коментар

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.