www.pinterest.com/cactusbulgaria

8 начина да бъдем по-щастливи още днес

8 начина да бъдем по-щастливи още днес

Щастието е състояние на ума. По-конкретно, това е състояние на „благополучие и удовлетворение“.

Мнозина дори не осъзнават, че да се научиш как да бъдеш щастлив е нещо, което може да се практикува умишлено. Често, когато хората чуят думата "щастие", приемат, че говори за емоция - удоволствие или радост.

Всъщност, когато говорим за щастие в живота, изобщо не мислим за краткосрочни емоции. Тук гледаме на дългосрочно на качеството на живот.

В крайна сметка дългосрочното удовлетворение от живота почти сигурно се състои от много краткосрочни чувства на радост и удоволствие. Това означава ли, че всеки ден е страхотен ден без изпитания, изкушения или спадове? Със сигурност не. Когато погледнем назад към многото сезони на живота, можем да погледнем назад удовлетворени как се чувстваме сега.

Дългосрочното чувство на удовлетвореност от живота се преживява най-много, когато прегърнем емоцията на радостта тук и сега.

И постигаме това, като всеки ден предприемаме стъпки, за да бъдем щастливи. Ето няколко съвета как да станем по-щастливи от днес.

Ежедневни действия
1. Изберете щастие
Най-важното, което трябва да осъзнаем за щастието е, че то не е резултат от текущите обстоятелства. Точно обратното, щастието е избор. По-лесно ли е в някои дни от други? Абсолютно. Но ако се хванете в капана на мисълта, че обстоятелствата ви трябва да се променят, преди да сте щастливи, никога няма да стигнете дотам.

2. Съсредоточете се върху доброто
В живота ви има добри неща в момента: вие сте живи, хранете се, здрави сте, имате семейство и приятели и всеки ден имате възможности да се занимавате със смислена работа. Може би не всички твърдения са верни за вас в момента, но със сигурност някои от тях са - което означава, че в живота ви има добро, върху което можете да се съсредоточите.

Щастието е свързано с перспектива и ако търсите причини да бъдете щастливи, вероятно ще ги намерите. Щастливите хора се фокусират върху положителните мисли.

3. Спрете да сравнявате
Без значение как решите да определите щастието - краткосрочно или дългосрочно - сравнението ще ви лиши от това. Независимо дали сравняваме финансите си, типа на тялото си, ваканциите си, талантите си, размера на къщата или размера на обувката си, няма победители в играта за сравнение. Но ето добрата новина: Никой не ви принуждава да играете! Можете да спрете по всяко време. Бъдете благодарни за това, което имате, ценете кои сте, работете усилено всеки ден, за да живеете най-добрия си живот и престанете да се сравнявате с другите.

4. Практикувайте благодарност и щедрост
В света на позитивната психология има няколко теми, които се появяват всеки път, когато щастието се изучава. Сред тези повтарящи се теми откриваме благодарност и щедрост.

И двете могат да бъдат разбрани правилно само когато ги разглеждаме като дисциплини, а не като отговор. Една дисциплина е нещо, което практикуваме, независимо от нашите обстоятелства. Ако чакате достатъчно пари, за да станете щедри, никога няма да стигнете до там. По същия начин, ако чакате всичко да е идеално, за да бъдете благодарни, никога няма да го изпитате. Изберете да бъдете благодарни днес. И изберете да бъдете щедри с времето и парите си. Да ги превърнете в начин на живот. Това ще доведе до по-щастливо днес ... и утре.

5. Не преследвайте физическото притежание
Притежанията са необходими за живота, но изглежда обществото ни обърква консуматорството с щастието. Маркетолозите работят усилено, за да ни убедят, че техните продукти не са необходими само за живота, но и че са от съществено значение за щастието.

Бавно, но сигурно, ние започваме да вярваме на празните им обещания и да хабим живота си преследвайки неща, които никога не могат да задоволят. Жертваме време, пари, енергия и се фокусираме, преследвайки и трупайки неща, които не ни трябват.

Тези излишни притежания добавят стрес, тревожност и натоварват живота ни. Искате ли да станете малко по-щастливи днес? Отидете до дрешник или чекмедже и започнете да предизвиквате консуматорството в живота си.

6. Присъствайте във вашите отношения
Робърт Дж. Уолдингър е американски психиатър и професор от Медицинското училище в Харвард, където е най-известен с това, че ръководи най-продължителното надлъжно проучване в света, проследяващо здравето и психичното благополучие на група от 724 американски мъже за 76 години.

Едно нещо, което той е научил и е потвърдено от проучвания на друго място, е, че отношенията са ключът към щастието:

Близките взаимоотношения, повече от пари или слава, са това, което поддържа хората щастливи през целия им живот, разкри проучването. Тези връзки защитават хората от недоволството на живота, спомагат за забавяне на умствения и физически упадък и са по-добри прогнози за дълги и щастливи животи от социалната класа, IQ или дори гените.

Ние не успяваме да контролираме всеки аспект от нашите взаимоотношения (не сме избрали семейството си, например). Но всички можем да предприемем стъпки, за да бъдем добър приятел. А добрите приятели са склонни да привличат здрава общност.

Оставете коментар

* Име:
* Имейл: (Не е публикувано)
   Уеб сайт: (URL адрес на сайта сhttp://)
* Коментар
Въведете кода от снимката