www.pinterest.com/cactusbulgaria

Индийските бижута - от миналото до днес

Индийските бижута - от миналото до днес

Антични бижута, по-стари от 100 години, са доказателство за човешката еволюция през годините. 

Изразът „антични бижута“ обикновено се използва за бижута, притежавани преди стотици години, бижута от по-ранни стилове от миналата ера, но не означава стари, износени бижута.
Античните бижута стават силно търсени в съвременния свят заради предишните си собственици, много прецизната изработка, висококачествените скъпоценни камъни, 
Античните индийски бижута могат да бъдат добре идентифицирани по своя отличителен дизайн, блясък и използваните материали. Те могат да бъдат категоризирани според ерата, към която принадлежат. 
В древността скъпоценните метали като злато, сребро и платина са били често използвани за изработка на бижута, украшения за кралски особи. Обикновените жители обаче са ползвали бижута от мед, алпака, желязо и алуминий. Днес винтидж бижутата се предлагат в комбинация от по-евтините метали, за да отговарят на модните изисквания, но и на джоба на потребителите.
Скъпоценни камъни като искрящи рубини, пищни изумруди, сапфири и кристално чисти диаманти правят бижутата да изглеждат богато украсени. Също така полускъпоценни като топаз, турмалин и аквамарин са използвани за добавяне на оттенък на цвета на бижутата. Сега обаче синтетичните камъни, страз, емайл, марказит и други полускъпоценни камъни също се използват в комбинация със скъпоценните, за да направят бижутата достъпни за всички.
Има много причини защо нашите предци са носили бижута. Едно от най-важните е, че бижутата често се използват за обозначаване на социалния статус. Само с един поглед върху бижутата бихте могли да познаете района, към който принадлежи украсата, професията и семейно положение на персоната, която ги носи и много други детайли. Има бижута правени за специални събития, като церемонии на коронация, слънчеви и лунни затъмнения, падащи комети, смяна на сезоните и дори войни.

индийски бижута

Оставете коментар

* Име:
* Имейл: (Не е публикувано)
   Уеб сайт: (URL адрес на сайта сhttp://)
* Коментар
Въведете кода от снимката